Man uit Ulft krijgt maximale werkstraf voor koperdiefstal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Ulft krijgt maximale werkstraf voor koperdiefstal
Zutphen, 06 december 2016

Een 42-jarige man uit Ulft is veroordeeld voor een groot aantal strafbare feiten, waaronder 9 diefstallen van onder meer koper en ijzer. Hij kreeg de maximale werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden opgelegd.

De diefstallen vonden plaats tussen augustus 2012 en september 2015, veelal in de Achterhoek. De man handelde puur uit eigen gewin. Daarbij schroomde hij niet om materiaal van gebouwen – waaronder een nog onbewoond nieuwbouwproject – te stelen. Zijn handelen veroorzaakte veel schade en overlast.

Hogere straf

Kijkend naar de hoeveelheid gepleegde strafbare feiten en het strafblad van de man, is volgens de rechtbank een onvoorwaardelijke celstraf op zijn plaats. Maar de man heeft op zitting aangetoond dat hij zijn leven in positieve zin heeft veranderd. De rechtbank hecht hier veel waarde aan. Ook heeft de rechtbank in de keuze voor de strafmodaliteit rekening gehouden met het feit dat de man - buiten zijn schuld om - lange tijd heeft moeten wachten op de afdoening van zijn strafzaken. De officier van justitie eiste een werkstraf van 180 uur en 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank vond deze eis geen recht doen aan de ernst en de hoeveelheid van de feiten. Daarom valt de straf hoger uit.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten