Man uit Varsseveld veroordeeld voor ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Varsseveld veroordeeld voor ontucht
Zutphen, 23 november 2017

De rechtbank veroordeelde een 27-jarige man uit Varsseveld voor het plegen van ontucht met een minderjarig meisje. Hij kreeg een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

De man was 1 van de organisatoren en leiders van een kinderkamp. Het slachtoffer was een hulpleidster. Op het eindfeest - dat voor de leiders van het kamp werd gegeven - heeft de man het meisje al aangesproken. Na het eindfeest is hij met haar en haar vrienden richting huis gefietst, kennelijk (mede) met als doel om uiteindelijk intiem lichamelijk contact met het slachtoffer te krijgen. Dit heeft uiteindelijk ook plaats heeft gevonden. Hij maakte daarbij misbruik van een ongelijkwaardige verhouding, die voortvloeide uit het leeftijdsverschil van 11 jaar.

Bijzondere voorwaarden en schadevergoeding

De opgelegde straf komt overeen met de eis van de officier. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden, zoals een verplicht reclasseringscontact en het verplicht volgen van een behandeling.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 2.700 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten