Man uit Voorthuizen veroordeeld voor ontucht met 15-jarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Voorthuizen veroordeeld voor ontucht met 15-jarige
Arnhem, 15 juni 2017

De Rechtbank Gelderland veroordeelde een 57-jarige man uit Voorthuizen voor ontucht en het vervaardigen, verwerven en bezitten van kinderporno. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd. Daarnaast moet de man de maximale werkstraf van 240 uur verrichten.

De ontucht pleegde de man met een destijds 15-jarige jongen. Zij kwamen via een internetsite met elkaar in contact. Vervolgens bleven zij WhatsApp-berichten naar elkaar sturen en hebben zij meerdere keren afgesproken. Tijdens deze afspraken hadden zij seksueel contact. Hierbij heeft de man ook foto’s gemaakt van het geslachtsdeel van de jongen . Ook heeft hij op verzoek zulke foto’s van de jongen ontvangen.

Geen onvoorwaardelijke celstraf

De rechtbank komt tot een andere straf dan het Openbaar Ministerie. De officier eiste namelijk een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Hoewel naar de aard en de ernst van de feiten een gevangenisstraf passend is, ziet de rechtbank in dit geval aanleiding om geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. De man heeft namelijk geen recente documentatie. Ook heeft hij  verantwoording genomen voor zijn handelen door openheid van zaken te geven. Daarnaast is de man vrijwillig in behandeling gegaan en heeft zijn leven verder op de rit. Verder heeft de rechtbank meegewogen dat de minderjarige jongen zich ouder voordeed dan hij daadwerkelijk was, het initiatief om af te spreken ook bij hem lag en de seksuele handelingen niet gedwongen plaatsvonden.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich bij de reclassering melden en zich (blijven) laten behandelen.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 1.100 euro aan het slachtoffer betalen. Deze bestaat uit materiële schade en smartengeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten