Man uit Warnsveld veroordeeld voor steken op medebewoner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Warnsveld veroordeeld voor steken op medebewoner
Zutphen, 17 oktober 2016

De rechtbank veroordeelde een 34-jarige man uit Warnsveld voor een poging tot doodslag. Hij kreeg een gevangenisstraf van 730 dagen, waarvan 306 voorwaardelijk.

De Warnsvelder stak op 16 mei 2015 een medebewoner 19 keer met een mes. Het slachtoffer liep daarbij onder andere 2 klaplongen is toegebracht.

Onrust

De rechtbank rekende het de Warnsvelder aan dat hij een mes bij zich droeg en hier uiteindelijk ook op het slachtoffer instak. De gevolgen hadden nog veel erger kunnen zijn. Verder heeft hij door zijn handelen bij omstanders grote gevoelens van onveiligheid en onrust veroorzaakt. 

Verminderd toerekeningsvatbaar

Uit verschillende rapportages blijkt dat de man lijdt aan een autistische stoornis. Hierdoor wordt hij als verminderd toerekeningsvatbaar aangemerkt. De rechtbank gaat hierin mee, evenals met de door de officier van justitie en de advocaat voorgestelde woon- en behandelkader. De man moet verblijven in een Forensisch Psychiatrisch Afdeling (FPA) en zich houden aan de afspraken van die behandeling en van de reclassering. Omdat de behandeling al in gang is gezet zijn de bijzondere voorwaarden direct uitvoerbaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten