Man uit Westervoort veroordeeld voor medeplegen opzetheling 26 auto’s

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Westervoort veroordeeld voor medeplegen opzetheling 26 auto’s
Arnhem, 20 juni 2017

De rechtbank veroordeelde een 43-jarige man uit Westervoort voor gewoonteheling. Hij kreeg een gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd.

De man en zijn medeverdachten zijn georganiseerd te werk gegaan. Binnen 4 maanden zijn 26 auto’s en een elektrische bolderkar gestolen, de loods van de man binnengereden en vervolgens gedemonteerd. De man vormde een onmisbare schakel in dit verband.

Geen openheid van zaken

De rechtbank rekent het de man aan dat hij door zijn handelen een rol speelde bij het in stand houden van de illegale handel in gestolen voertuigen en andere goederen en dat rechthebbenden - of in hun plaats de verzekeringsmaatschappijen die hebben uitgekeerd - voor grote bedragen zijn benadeeld. De man gaf geen openheid van zaken en probeerde, ook tijdens de zitting, zijn rol in het geheel kleiner te laten lijken. Hij is in het verleden al vaker veroordeeld voor (auto)diefstal en heling.

Geen voorwaardelijk strafdeel

De officier eiste een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De rechtbank vindt een gevangenisstraf van 3 jaar passend en geboden, maar anders dan de officier van justitie legt ze deze straf geheel onvoorwaardelijk op. De rechtbank bepaalt geen voorwaardelijk deel, nu nog niet duidelijk is welke behandeling en begeleiding op het moment van vrijkomen passend is. Wanneer de man voorwaardelijk vrij komt, kunnen alsnog bijzondere voorwaarden worden bepaald.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van in totaal ruim 13.000 euro betalen aan de slachtoffers.

Uitspraken

Meest gelezen berichten