Man uit Wilp veroordeeld voor brandstichting bij zorginstelling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Wilp veroordeeld voor brandstichting bij zorginstelling
Zutphen, 28 juli 2017

De rechtbank veroordeelde een 22-jarige man uit Wilp voor brandstichting. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden opgelegd.

De man stichtte op het terrein van een zorginstelling in Wilp meerdere keren een brand. De man woonde op dit terrein. Hij heeft bekend de branden te hebben gesticht.

Advies

Bij de strafoplegging houdt de rechtbank rekening  met het psychologische onderzoek. De psycholoog adviseert om de vergrijpen in verminderde mate aan de man toe te rekenen. De rechtbank neemt dit advies over. Ook houdt de rechtbank rekening met het blanco strafblad van de man.

Bijzondere voorwaarden

Na zijn arrestatie is de man opgenomen. De rechtbank vindt het van belang dat hij zijn verblijf bij deze instelling voortzet. Aan de  voorwaardelijke celstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man klinisch worden opgenomen en geldt een meldplicht bij het Leger des Heils. Daarnaast moet hij na afloop van de opname in een beschermde woonvorm gaan verblijven.

Uitspraken

Meest gelezen berichten