Man uit Winterswijk veroordeeld voor woninginbraken en mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Winterswijk veroordeeld voor woninginbraken en mishandeling
Zutphen, 29 februari 2016

De rechtbank heeft een 26-jarige man uit Winterswijk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een werkstraf van 180 uur. De man heeft op verschillende tijdstippen goederen gestolen uit woningen. Ook had hij goederen waarvan hij wist dat deze gestolen waren. Daarnaast heeft de man een vrouw mishandeld.

Vrijspraak

De man is vrijgesproken van 4 gevallen van medeplichtigheid aan oplichting. Volgens de rechtbank niet kan worden vastgesteld dat de man op het moment van zijn handelen wist dat hij zou bijdragen aan de diverse oplichtingen, of dat hij bewust de kans heeft aanvaard dat hij daaraan zou kunnen bijdragen.

Lagere straf

Gerechtsgebouw op de Martinetsingel in Zuthpen

Omdat de man van deze feiten is vrijgesproken, komt de rechtbank tot een lagere straf dan door de officier van justitie is geëist. Daarnaast heeft de rechtbank bij de straf rekening gehouden met het grote tijdsverloop van de zaken en de persoonlijke omstandigheden van de man.

Stok achter deur

De man heeft zich vrijwillig gemeld bij de reclassering en sinds enige tijd komen er op zijn strafblad geen nieuwe feiten bij. De rechtbank wil deze voorzichtig stijgende lijn niet doorkruisen met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Wel heeft de rechtbank als stok achter de deur een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Daaraan is als bijzondere voorwaarde gekoppeld dat de man zich verplicht moet melden bij de reclassering. De rechtbank wil daarmee voorkomen dat de man vrijwillig afziet van het lopende reclasseringscontact.

Geen schadevergoeding

Bij de oplichtingsfeiten hebben zich benadeelde partijen gevoegd. Nu de man van de medeplichtigheid aan die oplichtingen is vrijgesproken, heeft de rechtbank bepaald dat de man geen schadevergoeding hoeft te betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten