Man uit Zaltbommel veroordeeld voor dealen harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Zaltbommel veroordeeld voor dealen harddrugs
Arnhem, 31 oktober 2017

Een 31-jarige man uit Zaltbommel werd door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. De man had xtc, MDMA en amfetamine in zijn bezit en handelde 5 maanden lang in MDMA en amfetamine. Hij werd er ook van beschuldigd 2 minderjarigen te hebben gedwongen tot drugsgebruik of verkoop, maar hier is hij van vrijgesproken.

Jonge kinderen

De rechtbank rekent het de man aan dat hij door zijn handelen een bijdrage heeft geleverd aan het in stand houden van het harddrugscircuit in Zaltbommel en omgeving.  Door op deze manier te handelen heeft hij alleen maar zijn eigen financieel voordeel nagestreefd. Daarmee maakte hij inbreuk op de rechtsorde, zonder rekening te houden met de ernstige risico’s en overlast die het handelen in harddrugs voor de volksgezondheid opleveren. Daarnaast rekent de rechtbank het de man ook aan dat hij harddrugs heeft verkocht aan zeer jonge kinderen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De gedragsdeskundige concludeerde dat de man voor het ten laste gelegde als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd. De rechtbank neemt deze conclusie over. Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo is de man verplicht contact te houden met de reclassering, zich te laten behandelen door Iriszorg en te verblijven in een beschermd wonen voorziening.

Vrijspraak

De rechtbank vindt bewezen dat de man drugs verkocht aan 2 minderjarigen, maar spreekt de man vrij van het dwingen van deze minderjarigen om drugs te gebruiken of te verkopen. Hier is onvoldoende bewijs voor.

Uitspraken

Meest gelezen berichten