Man uit Zetten veroordeeld voor ontuchtige handelingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Zetten veroordeeld voor ontuchtige handelingen
Arnhem, 24 november 2017

De rechtbank veroordeelde een 30-jarige man uit Zetten voor onder andere het plegen van ontuchtige handelingen met zijn minderjarige buurmeisje. Daarnaast maakte de man zich schuldig aan het vervaardigen, verkrijgen en bezitten van kinderporno. Hij kreeg een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd.

Volgens de rechtbank maakte de man bewust misbruik van de verliefdheid van een erg jong en kwetsbaar meisje. Hoewel hij zich ervan bewust was dat hij afstand van het meisje had moeten houden, is hij een seksuele relatie met haar aangegaan. Deze relatie heeft enige tijd voortgeduurd. De man wist dat hij handelde in strijd met de wet. Desondanks liet hij bij herhaling na om zijn verantwoordelijkheid als volwassene te nemen. Het meisje heeft de gebeurtenissen als zeer ingrijpend ervaren. Dit bleek onder meer uit de slachtofferverklaring die zij tijdens de zitting voordroeg.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn naast algemene voorwaarden ook bijzondere voorwaarden verbonden, waaraan de veroordeelde zich gedurende 3 jaar moet houden. Deze bijzondere voorwaarden bestaan onder andere uit een behandelverplichting, een contactverbod en een locatieverbod met elektronisch toezicht.

Schadevergoeding

De man moet bijna 4 duizend euro aan schadevergoeding aan het meisje betalen. Hiervan bestaat 2.500 euro uit immateriële schade.

Uitspraken

Meest gelezen berichten