Man uit 's-Heerenberg krijgt celstraf voor afpersing

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit 's-Heerenberg krijgt celstraf voor afpersing
Arnhem, 23 december 2015

Een 28-jarige man uit ’s-Heerenberg is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man krijgt deze straf omdat de rechtbank bewezen vindt dat hij een dreigbrief in de brievenbus van het slachtoffer heeft gedaan en hem dreigende sms-berichten heeft gestuurd in een poging om hem 500.000 euro af te persen.

Wanhoopsdaad

Bij de straf heeft de rechtbank meegewogen dat de man goed over het feit en de voorbereiding heeft nagedacht. De man heeft verklaard dat het een wanhoopsdaad was om een geldkwestie op te lossen. De rechtbank overweegt dat de man in eerste instantie zelf de hennepwereld is ingestapt en met zijn achtergrond zich bewust moet zijn geweest van de risico’s die hiermee samenhangen. Tot slot heeft de rechtbank rekening gehouden met het blanco strafblad van de man en de omstandigheid dat zij geen inzicht heeft kunnen krijgen in de persoon van de man en een eventueel gevaar voor herhaling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten