Man valt verkeersongeval Voorthuizen niet te verwijten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man valt verkeersongeval Voorthuizen niet te verwijten
Arnhem, 05 februari 2016

Een 23-jarige man uit Noordeloos is vrijgesproken van het veroorzaken van letsel bij een verkeersongeval in Voorthuizen en is ontslagen van alle rechtsvervolging.

Voorrangsweg

De man reed op 21 augustus 2014 in een personenauto over de Tolnegenweg in Voorthuizen. Aangekomen bij de kruising met de Apeldoornseweg is hij linksaf deze weg ingeslagen. Deze weg is een voorrangsweg en om dit te verduidelijken zijn er onder andere haaientanden aangebracht. Nadat de man de Apeldoornsestraat is ingeslagen is hij in botsing gekomen met het slachtoffer, die over de linkerrijstrook verschillende auto’s inhaalde op zijn motor. De verdachte en het slachtoffer hebben hier beide letsel aan overgehouden.

Getuigenverklaringen

Drie boeken van de Verzameling Nederlandse Wetgeving

De man heeft verklaard dat hij voordat hij de Apeldoornsestraat is ingeslagen, stil heeft gestaan voor de haaientanden en naar links en naar rechts heeft gekeken. Deze verklaring word ondersteund door verklaringen van verschillende getuigen.

Ontslagen van rechtsvervolging

De man is vrijgesproken van de aan hem ten laste gelegde overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet 1994 - het veroorzaken van letsel bij een verkeersongeval - omdat er volgens de rechtbank geen sprake is van schuld als bedoeld in het genoemde artikel. De man uit Noordeloos is ook ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat de rechtbank van oordeel is dat hem geen verwijt te maken valt. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten