Man veroordeeld voor onder andere mishandelen en bedreigen ex

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor onder andere mishandelen en bedreigen ex
Zutphen, 11 september 2017

De rechtbank veroordeelde een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. Hij maakte zich onder andere schuldig aan mishandeling, computervredebreuk, oplichting en het beschadigen van een telefoon.

De man sloeg en schopte in 2015 zijn toenmalige vriendin. Ook beschadigde hij haar telefoon. Nadat de relatie was verbroken, bedreigde de man zijn ex-vriendin. Daarnaast hackte hij diverse e-mail en social media-accounts en probeerde de man haar te dwingen om zijn spullen terug te geven. Dit deed hij door e-mailberichten te sturen en privéfoto’s van zijn ex-vriendin te verspreiden.
Verder lichtte de man een ander slachtoffer via Marktplaats op. Het slachtoffer betaalde de man voor de koop van een IPhone. De man heeft de IPhone nooit geleverd, terwijl hij wel een vals verzendbewijs had verzonden.

Straf conform eis

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank onder meer rekening gehouden met het feit dat het een oude zaak betreft. De man was daarnaast erg jong tijdens het begaan van de feiten. Aan de andere kant vindt de rechtbank dat de straf recht moet doen aan de ernst van de feiten.

Contactverbod

Aan de voorwaardelijke straf is een bijzondere voorwaarde gekoppeld. Dit houdt in dat de man geen contact mag opnemen of hebben met zijn ex-vriendin. Tot slot moet de man in totaal ruim 3.800 euro aan schadevergoedingen betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten