Man veroordeeld voor schuld aan fataal verkeersongeval Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor schuld aan fataal verkeersongeval Nijmegen
Arnhem, 24 juni 2016

De rechtbank veroordeelde een 33-jarige man uit Polen voor schuld aan een fataal verkeersongeval in november 2015. De man kreeg een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke rijontzegging voor de duur van 1 jaar opgelegd.

Inhaalmanoeuvre

De man voerde met zijn personenauto een inhaalmanoeuvre uit op de Westkanaaldijk in Nijmegen. Op dat moment kwamen uit tegengestelde rijrichting een aantal wielrenners aan rijden. De voorste wielrenner heeft de auto opgemerkt en heeft afgeremd. Hierop heeft de achterste fietser zijn voorganger geraakt en is op het wegdek gevallen. De man in de personenauto heeft nog naar zijn eigen weghelft gestuurd, maar heeft niet kunnen voorkomen dat de wielrenner met zijn hoofd tegen de zijkant van de auto is gekomen. Het slachtoffer is aan de gevolgen hiervan overleden.

Schadevergoeding

Boeken strafvordering op tafel van rechters

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf mede gekeken naar uitspraken die in vergelijkbare verkeerstrafzaken met dodelijke slachtoffers zijn gedaan.

Tot slot moet de man ook een schadevergoeding van bijna 3.900 euro betalen aan de nabestaanden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten