Man veroordeeld voor verkrachting stiefdochters

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor verkrachting stiefdochters
Zutphen, 08 april 2016

Een 44-jarige man uit Lemelerveld is door de rechtbank veroordeeld voor verkrachting van zijn 2 stiefdochters in de periode van augustus 2010 tot augustus 2011 in Kroatië en in juni 2015 in Almen. De man kreeg een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.  

Misbruik stiefdochters

De man heeft beide stiefdochters - die op dat moment net meerderjarig waren - op drie verschillende tijdstippen seksueel misbruikt. Eerst heeft de man tijdens een vakantie in Kroatië - toen hij naast zijn oudste stiefdochter lag op een strand - zijn vingers in haar vagina gebracht zonder zich af te vragen wat zij hiervan vond.

Dominant

Een aantal jaren later heeft hij zijn jongste stiefdochter op 2 achtereenvolgende avonden seksueel misbruikt, waarbij hij zowel met zijn vingers als met zijn tong haar lichaam is binnengedrongen. De stiefdochter van de man, toen net 18, is autistisch en daardoor een kwetsbaar persoon. Daarnaast was sprake van een fors leeftijdsverschil en heeft de man zich dominant opgesteld. Hij heeft haar op het bed geduwd en is voorbij gegaan aan de tekenen die zij gaf dat zij de seksuele handelingen niet wilde. De man deed niets met het verzet van zijn stiefdochter en was uitsluitend bezig met zijn eigen lustgevoelens.

Contactverbod

Aan de straf zijn een proeftijd van 3 jaar en bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich laat behandelen bij een forensische polikliniek. Ook kreeg hij een contactverbod met zijn stiefdochters opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten