Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Druten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Druten
Arnhem, 22 januari 2016

Een 46-jarige man uit Waalwijk is veroordeeld tot en werkstaf van 70 uren en een voorwaardelijke rijontzegging voor de duur van zes maanden wegens het veroorzaken van een verkeersongeval in Druten.

Over de kop

Op 7 april 2015 is de man met zijn vrachtwagen met ongeveer 80 km per uur ingereden op een file. Daarbij botste hij tegen een personenauto die daardoor gelanceerd werd en over de kop in de sloot terecht kwam. De bestuurster heeft daardoor letsel opgelopen waardoor zij tijdelijk niet haar normale bezigheden heeft kunnen verrichten.

Snelheid aanpassen

Toga en bef

De rechtbank verwijt de Waalwijker dat hij onvoldoende geanticipeerd heeft op het voor hem rijdende verkeer. Zeker van een beroepschauffeur mag verwacht worden dat hij bijzonder oplettend en voorzichtig is in het verkeer. Uit het dossier blijkt dat de man langere tijd een stilstaande file niet heeft opgemerkt, terwijl hi dit wel had kunnen doen. Voor zover de mans zicht werd gehinderd door de zon, vindt de rechtbank dat hij hierop op had moeten anticiperen en zijn snelheid had moeten aanpassen.

Straf conform eis

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de Waalwijker zijn verantwoordelijkheid neemt voor het ongeluk en veel spijt heeft van zijn gedrag. Met vergelijking wat in soortgelijke zaken wordt opgelegd en rekening houdend met de persoonlijke omstandigheden van de man legt de rechtbank dan ook - conform de eis van de officier van justitie - een werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging op.

Uitspraken

Meest gelezen berichten