Man vrijgesproken van betrokkenheid schietincident Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man vrijgesproken van betrokkenheid schietincident Arnhem
Arnhem, 27 december 2017

De rechtbank sprak een 20-jarige man uit Arnhem vrij van poging tot zware mishandeling, openlijke geweldpleging en vuurwapen- en munitiebezit. Er was onvoldoende bewijs in het dossier aanwezig om tot een veroordeling te komen.

Vast staat dat op 7 maart 2017 bij het wijkcentrum De Hobbit in Arnhem een vechtpartij plaatsvond, waarbij het slachtoffer in zijn been is geschoten. Maar voor de betrokkenheid van de Arnhemmer was geen neutraal, objectief steunbewijs in het dossier aanwezig.

Verklaringen

De betrokkenheid van de vrijgesproken man kon alleen blijken uit de verklaringen van 2 neven. De rechtbank stelde van deze verklaringen vast dat de neven aantoonbaar ten overstaan van de politie hebben gelogen. Daarnaast kon de rechtbank niet uitsluiten dat de neven hun verklaringen op elkaar hebben afgestemd. Hun allereerste – onjuiste – verklaringen kwamen nagenoeg exact met elkaar overeen. Ondanks uitvoerig onderzoek was geen enkel objectief of technisch bewijs gevonden dat het de Arnhemmer was die op het slachtoffer schoot. Daarom sprak de rechtbank de verdachte vrij.

De man hoeft ook geen schadevergoeding te betalen aan het slachtoffer van het schietincident.

Ook vrijspraak voor wapen- en munitiebezit

Verder sprak de rechtbank de man vrij van illegaal vuurwapen- en munitiebezit. Er was onvoldoende bewijs dat hij wist dat het vuurwapen en de munitie in zijn auto waren verstopt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten