Man vrijgesproken van inrijden op personen in Huissen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man vrijgesproken van inrijden op personen in Huissen
Arnhem, 24 mei 2016

De rechtbank sprak een 35-jarige man uit Den Dolder vrij van het inrijden op een tweetal personen en een bedreiging. De man werd wel veroordeeld voor een inbraak, diefstal met geweld, een tweetal mishandelingen, het verlaten van de plaats na een verkeersongeval en het rijden onder invloed. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf gelijk aan zijn voorarrest, namelijk 278 dagen.

Inrijden met bestelbus

Op 14 mei 2015 vond in Huissen een voorval plaats wat escaleerde. De man werd er van verdacht dat hij bewust op een tweetal personen wilde inrijden. Hij zou met zijn bestelbus met volle vaart achteruit en gericht tegen een vrouwelijke slachtoffer zijn aangereden. Verder zou hij op een mannelijke slachtoffer zijn afgereden, waardoor deze opzij moest springen. Volgens de rechtbank kan niet wettig en overtuigend worden bewezen dat de man bewust op dit tweetal is ingereden.

De rechtbank heeft bij de strafmaat meegenomen dat de man al eerder voor vergelijkbare feiten is veroordeeld. Toch is de man binnen zijn proeftijd een paar keer de fout ingegaan. Volgens de rechtbank is een behandeling en begeleiding onvoldoende om de problemen te behandelen. De rechtbank ziet daarom geen reden om nogmaals een – gedeeltelijk - voorwaardelijke straf op te leggen. Hierbij houdt de rechtbank rekening houding met het feit dat hij vaker de kans heeft gekregen om aan zijn problematiek te werken en deze niet heeft gegrepen.  Door de houding van de man ontbreken ook andere alternatieven. Daarom legde de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op.

Gelet op het feit dat de rechtbank de man vrijspreekt van het inrijden op de personen en de bedreiging, wordt een lagere straf opgelegd dan door de officier van justitie geëist. Om deze reden legde de rechtbank ook geen ontzegging van de rijbevoegdheid op. Tot slot moet de man een schadevergoeding betalen aan 3 slachtoffers en moet hij 3 eerder aan hem opgelegde voorwaardelijke straffen alsnog uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten