Mannen krijgen werkstraffen voor elkaar bedreigen met wapens

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Mannen krijgen werkstraffen voor elkaar bedreigen met wapens
Arnhem, 19 september 2017

De rechtbank Gelderland legde aan een 53-jarige man uit Mook en aan een 48-jarige man uit Oss werkstraffen van respectievelijk 80 en 150 uur. De mannen hadden elkaar met wapens bedreigd.

De mannen bedreigden elkaar met wapens tijdens een confrontatie die heeft plaatsgevonden op een vluchtstrook naast de snelweg bij Wijchen. De 53-jarige man stapte uit zijn auto en nam daarbij een gummistaaf ter hand. Volgens de rechtbank leverde dit bedreiging met zware mishandeling op.
De 48-jarige man uit Oss, een medewerker van Dienst Vervoer en Ondersteuning van justitie, trok daarop zijn dienstwapen en richtte deze op de andere man. De rechtbank vond dat hier sprake was van bedreiging met een misdrijf tegen het leven gericht.

Volgens de rechtbank was voor de laatstgenoemde man weliswaar sprake van een noodweersituatie, maar hij had hier op een andere manier op kunnen en moeten reageren. Zo kon de man zich aan deze situatie onttrekken.

De straffen zijn gelijk aan de eisen van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten