Mannen veroordeeld voor poging diefstal drugs in Tiel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Mannen veroordeeld voor poging diefstal drugs in Tiel
Arnhem, 27 mei 2016

De rechtbank veroordeelde 3 mannen van  respectievelijk 37, 46 en 50 jaar tot 1 week voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf voor de duur van 120 uur. Zij kregen deze straffen omdat 2 van de 3 mannen zich schuldig hebben gemaakt aan een poging tot diefstal van hennep. De derde man is schuldig bevonden aan medeplichtigheid en wapenbezit.

Drugscriminaliteit

Een 37-jarige man uit Dordrecht en een 46-jarige man uit Sliedrecht hebben in februari 2015 geprobeerd uit een bedrijfspand in Tiel een grote hoeveelheid hennep te stelen. Een 50-jarige man uit Sliedrecht heeft hierbij op de uitkijk gestaan. Daarnaast was hij in het bezit van een wapen.

Risico

Volgens de rechtbank is deze inbraak ernstiger dan een normale bedrijfsinbraak. Het houdt namelijk drugscriminaliteit in stand en de risico’s van wapens bij een confrontatie bij betrapping op heterdaad zijn niet te overzien.

Persoonlijke omstandigheden

Volgens de rechtbank passen bij deze strafbare feiten forse onvoorwaardelijke gevangenisstraffen. Maar de straffen vallen anders uit dan de 6 maanden die door de Officier van Justitie was geëist. Dit komt omdat de rechtbank rekening heeft gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de mannen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten