Mannen veroordeeld voor verduisteren iPhones in Ede

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Mannen veroordeeld voor verduisteren iPhones in Ede
Arnhem, 15 april 2016

De rechtbank veroordeelde een 45-jarige man uit Doorwerth en een 46-jarige man uit Wageningen voor verduistering. De mannen kregen beiden een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden opgelegd.

Verduisteren iPhones

De man uit Doorwerth verduisterde op meerdere dagen in oktober 2014 - in zijn functie als meewerkend voorman bij een bedrijf in Ede - in totaal 340 iPhones. Dit deed hij in samenwerking met de man uit Wageningen, die teamleider was.  

Gevolgen

De straffen voor de mannen vielen lager uit dan door het Openbaar Ministerie was geëist. Dit komt omdat ze beiden een blanco strafblad hadden. Daarnaast hebben zij 1,5 jaar later nog steeds last van de gevolgen van hun vergrijpen. De mannen zijn op staande voet ontslagen en bevinden zich een in slechte financiële situatie. De voorwaardelijke gevangenisstraf geldt als stok achter de deur om de kans op herhaling te voorkomen.

Schadevergoeding

Tot slot moeten beide mannen een schadevergoeding 95.480,91 euro aan de voormalig werkgever betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten