Masseur Puttense sauna krijgt 1 jaar gevangenisstraf voor verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Masseur Puttense sauna krijgt 1 jaar gevangenisstraf voor verkrachting
Zutphen, 24 januari 2017

De rechtbank veroordeelde een 65-jarige Emmenaar tot een gevangenisstraf van 1 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.  De man heeft - als masseur -  een bezoekster van een saunacomplex in Putten verkracht door onverhoeds met (één van) zijn vingers in haar vagina te gaan. Ook heeft hij zijn penis in haar hand gelegd.

Scenario man niet aannemelijk

De verklaring van het slachtoffer vindt steun in verschillende getuigenverklaringen. De rechtbank vindt het scenario van de man, dat het juist de vrouw was die hem onzedelijk betastte, niet aannemelijk.

Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de man een ernstige inbreuk maakte op de lichamelijke en geestelijke integriteit van de vrouw. Deze gebeurtenis had een grote impact op de vrouw. Daarnaast heeft de man ook geen rekening gehouden met mogelijke negatieve gevlogen van zijn handelen voor het saunacomplex.

Lagere straf dan eis officier

De officier van justitie eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden. Dat vond de rechtbank te hoog, want dit is niet in lijn met straffen die in zaken met soortgelijke bewezenverklaarde seksuele handelingen wordt opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten