Maximale werkstraf en voorwaardelijke celstraf voor man die ex-vrouw mishandelde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Maximale werkstraf en voorwaardelijke celstraf voor man die ex-vrouw mishandelde
Arnhem, 04 augustus 2017

Een 68-jarige man uit Oegstgeest kreeg door de rechtbank Gelderland een voorwaardelijke gevangenisstraf van 105 dagen en de maximale werkstraf van 240 uur opgelegd. Hij maakte zich schuldig aan mishandeling en bedreiging.

De man maakte zich schuldig aan huiselijk geweld door zijn (inmiddels) ex-vrouw een tijd lang een aantal keer te mishandelen. Door de naderende scheiding zijn de spanningen bij de man op enig moment zo hoog opgelopen dat hij zijn schoonzoon - die bij de scheiding een bemiddelende rol had - met een klauwhamer heeft aangevallen. De schoonzoon liep hierdoor een verbrijzelde onderarm op. Ook bedreigde de man - met de klauwhamer in zijn hand - zijn dochter en schoonzoon met de dood

Geen onvoorwaardelijke celstraf

Bij het bepalen van de hoogte van de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de man geen strafblad heeft en enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook woog mee dat hij inziet dat er bij hem problemen spelen waaraan hij graag wil werken. Dat hij door middel van een enkelband al een jaar in zijn vrijheid is beperkt, is ook meegenomen door de rechtbank. Gezien al deze omstandigheden legt de rechtbank geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf op, behalve voor de tijd die de man al in voorlopige hechtenis heeft gezeten.

Bijzondere voorwaarden

Wel legt de rechtbank een forse voorwaardelijke gevangenisstraf van 105 dagen en de maximale werkstraf van 240 uur op. Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en zich onder behandeling laten stellen. Ook mag hij geen contact zoeken met de slachtoffers en hun familieleden.

Schadevergoedingen

Tot slot moet de man aan de 3 slachtoffers een schadevergoeding van in totaal ongeveer 8.000 euro betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd

Uitspraken

Meest gelezen berichten