Maximale werkstraf voor hennepteelt en diefstal van elektriciteit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Maximale werkstraf voor hennepteelt en diefstal van elektriciteit
Arnhem, 07 oktober 2016

De rechtbank veroordeelde 3 mannen uit Arnhem van 38 en 39 jaar oud voor het gezamenlijk uitbuiten van 2 hennepkwekerijen in Ede. De mannen kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden, met een proeftijd van 2 jaar, en de maximale werkstraf van 240 uur opgelegd.

3528 hennepplanten

In de hennepkwekerijen werden in totaal 3528 hennepplanten aangetroffen, zodat men kan spreken van een grote hoeveelheid hennep. Om de hennepkwekerij van stroom te voorzien was ook een illegale elektriciteitsaansluiting aangelegd. Hiermee hebben de mannen zich schuldig gemaakt aan diefstal van elektriciteit. Tevens een ernstig feit, omdat door dit soort aansluitingen (brand)gevaarlijke situaties ontstaan.

Oude zaak

De aan de drie mannen opgelegde straf komt overeen met de straf die officier van justitie eiste. Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat het een oude zaak betreft.

Vrijspraak

Een vierde man, uit Ede, is door de rechtbank vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De Edenaar was de (voormalig) eigenaar van de panden waarin de hennepkwekerijen zijn aangetroffen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten