Maximale werkstraf voor poging seksuele handelingen met 14-jarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Maximale werkstraf voor poging seksuele handelingen met 14-jarige
Arnhem , 05 november 2015

De rechtbank heeft vandaag een 34-jarige man uit Eerbeek veroordeeld voor een poging om seks te hebben met een jongen van 14 jaar. Hij is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een (grotendeels) voorwaardelijke gevangenisstraf van 150 dagen met een proeftijd van 5 jaar.
 

De rechtbank heeft de man daarbij verplicht om zich te laten behandelen voor zijn psychische problemen. Ook heeft de rechtbank de man verplicht om aan het slachtoffer een schadevergoeding van ruim € 500 te betalen.
 
De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden dat de man eerder is veroordeeld voor een soortgelijk delict en destijds al een behandeling heeft gehad. Verder heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man door een traumatisch verleden verminderd toerekeningsvatbaar is.
 
De opgelegde straf is lager dan de eis van de officier van justitie omdat de rechtbank tot een andere bewezenverklaring is gekomen.
 
De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten