Met busje inrijden op man bestraft door rechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Met busje inrijden op man bestraft door rechter
Arnhem, 04 februari 2016

De rechtbank heeft vandaag een 37-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met een proeftijd van 2 jaren en een werkstraf van 120 uren voor een poging tot zware mishandeling en beschadiging van een auto.

Letsel

De man is in september 2014 in Nijmegen met een busje ingereden op het slachtoffer. Het slachtoffer stond op dat moment naast een personenauto. Zowel het slachtoffer als de auto werden vol geraakt. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn been.

Angst

De rechtbank vindt het niet aannemelijk dat de man niet gewoon langs de auto en de man had kunnen rijden zonder hen te raken. Ook was er volgens de rechtbank geen sprake van zodanige angst bij de man voor het slachtoffer, waarmee hij een conflict had, dat hij niet anders kon handelen dan hij heeft gedaan. Daarmee werd het beroep op psychische overmacht verworpen.

Schadevergoeding

De rechtbank heeft naast de door de officier van justitie geëiste werkstraf ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd, omdat zij het inrijden met een busje op een persoon een ernstig feit vindt en omdat het conflict tussen de beide mannen mogelijk nog niet voorbij is.

Ook moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding te betalen van bijna € 800,-- waaronder een bedrag van € 500,-- aan smartengeld.

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten