Militair veroordeeld voor aandeel vechtpartij bar Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Militair veroordeeld voor aandeel vechtpartij bar Eindhoven
Arnhem, 11 december 2017

De militaire kamer heeft een 26-jarige militair uit Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor poging tot zware mishandeling.

De man had in oktober 2015, tijdens een vechtpartij tussen 2 groepen in een bar in Eindhoven, een man met een glas en een fles tegen het hoofd geslagen. Het glas brak daarbij en het slachtoffer raakte gewond aan het hoofd. De militair erkende het slachtoffer alleen met het glas te hebben geraakt, maar stelde dat dit per ongeluk was. 2 getuigen verklaarden echter gezien te hebben dat de man eerst met het glas sloeg en daarna met de fles.

Gevoelens van onveiligheid

De militaire kamer stelde dat niet aan de militair te danken is dat het slachtoffer niet veel ernstiger gewond is geraakt. Dit soort uitgaansgeweld draagt bij aan gevoelens van onveiligheid in de maatschappij en met name in het uitgaansleven. Daarbij lijkt het slachtoffer geen enkele aanleiding te hebben gegeven voor dit geweld tegen hem. Volgens de militaire kamer is voor deze mishandeling een forse werkstraf op zijn plaats. De militaire kamer heeft niet voldaan aan het verzoek om een opmerking op te nemen met betrekking tot dreigend ontslag uit de krijgsmacht.

Schadevergoeding

Tot slot moet de militair het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 2.600 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten