Militair veroordeeld voor doodslag in het verkeer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Militair veroordeeld voor doodslag in het verkeer
Arnhem, 04 juli 2016

De militaire kamer heeft een 29-jarige militair uit Bergen op Zoom veroordeeld voor doodslag en een poging tot doodslag in het verkeer. Hij kreeg een gevangenisstraf van 2 jaar en tbs met voorwaarden opgelegd. Daarnaast kreeg de man een rijontzegging voor de duur van 5 jaar.

Fles drank

De man reed op 28 december 2015 naar een stad  om een fles sterke drank te kopen. Al rijdend heeft hij deze fles leeg gedronken. Bij een kruispunt is de man met een veel te hoge snelheid door rood gereden en tegen een andere auto gebotst. Daardoor is 1 van de inzittenden van die andere auto komen te overlijden.

Ziekelijke stoornissen

Volgens de deskundigen lijdt de man aan ziekelijke stoornissen in de zin van middelenmisbruik, (chronische) posttraumatische stressstoornis (PTSS), ADHD en een verslavingsgevoelige persoonlijkheid. Hij gebruikte alcohol en drugs om de PTSS-klachten het hoofd te bieden. Volgens de deskundigen moet de man hiervoor behandeld te worden. Omdat de problematiek hardnekkig is en de man zijn behandelingen al eerder  voortijdig heeft beëindigd, vindt de militaire kamer dat hij behandeld moet worden in het kader van de tbs met voorwaarden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten