Militair veroordeeld voor mishandeling in Beerta

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Militair veroordeeld voor mishandeling in Beerta
Arnhem, 13 april 2015

De militaire kamer in Arnhem heeft vandaag een 27-jarige man veroordeeld voor een mishandeling tot een geldboete van € 500,-.

Conflict tijdens feest

Tijdens een feest in Beerta ontstond er een conflict tussen de 27-jarige man en een vrouw, omdat de vrouw dacht dat de man haar betastte. De vrouw gooide een bierbekertje naar de man waarna er een conflict ontstond tussen beiden, waarbij ook de vrouw geweld gebruikte. Op enig moment gaf de man een kopstoot aan de vrouw. Dit was een disproportionele reactie, zo oordeelt de militaire kamer. De man had op een andere manier moeten reageren.

Zelfverdediging

Later op de avond kreeg de man - onverwachts - een klap van de vrouw, waarop hij haar direct terug sloeg. De militaire kamer oordeelt dat deze klap uit zelfverdediging was. De man heeft zelf ook aangifte gedaan tegen de vrouw. Die zaak is door de officier van justitie geseponeerd.

Geweld over en weer

De officier van justitie had een werkstraf geëist. De militaire kamer, die ook minder geweldshandelingen bewezen vindt dan de officier van justitie, acht deze eis te zwaar, temeer nu er over en weer geweld is toegepast, en vindt een geldboete van € 500,- passend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten