Militair vrijgesproken van plegen ontuchtige handelingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Militair vrijgesproken van plegen ontuchtige handelingen
Arnhem, 16 oktober 2017

De militaire kamer sprak een 30-jarige man uit Tilburg vrij van het plegen van ontuchtige handelingen met iemand die in staat van bewusteloosheid, verminderd bewustzijn of lichamelijke onmacht verkeerde. Volgens de militaire kamer was hier onvoldoende bewijs voor.

De aangeefster verklaarde dat zij op de bovenverdieping in eenpersoonskamer ging slapen en vervolgens ‘s nachts wakker werd doordat de man bovenop haar zat. Ze had hem geen aanleiding gegeven om naar haar kamer te komen. Volgens de militaire kamer is deze verklaring betrouwbaar. Volgens de man had de aangeefster toestemming gegeven om haar kamer binnen te komen. Deze verklaring is niet aannemelijk geworden.

Onvoldoende bewijs

Hoezeer de militaire kamer de handelswijze van de man onacceptabel vindt, dit maakt nog niet dat hij voor het tenlastegelegde veroordeeld  kan worden. Daarvoor is nodig dat de vrouw op het moment van de ontuchtige handelen in een staat van bewusteloosheid, verminderd bewustzijn of lichamelijke onmacht verkeerde. Volgens de militaire kamer is er onvoldoende bewijs om deze staat bij de vrouw aan te nemen. Zij was immers net wakker geworden toen de ontuchtige handelingen werden gepleegd. Uit haar verklaring blijkt niet dat zij zich nog in een situatie van halfslaap of sluimertoestand bestond. De militaire kamer heeft de man om deze reden vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten