Militairen veroordeeld voor handel in harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Militairen veroordeeld voor handel in harddrugs
Arnhem, 16 maart 2015

De militaire kamer van de rechtbank Gelderland veroordeelt twee neven, een 27-jarige voormalig militair en een 30-jarige militair, van het medeplegen van handel in harddrugs (cocaïne).

30-jarige militair

De 30-jarige militair krijgt hiervoor een gevangenisstaf van vijf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar opgelegd.

27-jarige voormalig militair

De 27-jarige voormalig militair heeft zich naast de handel in harddrugs ook schuldig gemaakt aan het voorhanden hebben van volmantelpatronen en een nepwapen. Hij krijgt een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van zes maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast krijgt de man een voorwaardelijke geldboete van € 100,- opgelegd voor het aanwezig hebben van een zeer beperkte hoeveelheid hennep. 

Handel in cocaïne binnen Defensie

De 27-jarige man heeft zich, samen met zijn neef, schuldig gemaakt aan het met enige regelmaat bewerken, verkopen en verstrekken van cocaïne, ook aan andere militairen. Hierbij was zijn rol groter dan die van zijn 30-jarige neef.
Deze drugshandel leverde naast een ernstige bedreiging voor de gezondheid van de gebruikers ook (imago)schade voor Defensie op. Defensie hanteert een 'zero-tolerance' beleid: een drugsvrije Defensie-organisatie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten