Minderjarige Apeldoorner veroordeeld voor meerdere vergrijpen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Minderjarige Apeldoorner veroordeeld voor meerdere vergrijpen
Zutphen, 22 december 2015

Een 15-jarige jongen uit Apeldoorn is veroordeeld tot een voorwaardelijke jeugddetentie voor de duur van 2 weken. Daarnaast krijgt de jongen een taakstraf van in totaal 50 uur opgelegd. Ook moet hij een schadevergoeding aan 1 van de slachtoffers betalen. De jongen is schuldig bevonden aan het bedreigen van 2 personen met een nepwapen, verboden wapenbezit, bezit van een kleine hoeveelheid wiet en 2 diefstallen.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de jongen zich houden aan de aanwijzingen van de jeugdreclassering.

Persoonlijke omstandigheden

Bij de strafoplegging heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van de feiten en de persoonlijke omstandigheden van de jongen, waarbij is meegewogen dat hij enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is. Daarnaast is rekening gehouden met de leeftijd van de jongen en dat hij nog niet eerder is veroordeeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten