Mishandeling en opsluiting Pool bestraft

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Mishandeling en opsluiting Pool bestraft
Arnhem, 06 mei 2014

De rechtbank heeft vandaag zes Poolse mannen veroordeeld tot werkstraffen van 100 uur en voorwaardelijke gevangenisstraffen variërend van 1 tot 2 maanden voor de mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving van een landgenoot.

Het slachtoffer had goederen van één van de Poolse mannen gestolen. De Poolse mannen hebben het recht in eigen hand genomen en hebben hun landgenoot opgezocht op een camping in Kerkdriel. Op die camping hebben ze hem geslagen en geduwd, vervolgens in de kofferbak van een auto opgesloten en met deze auto zijn ze naar Velddriel gereden. In Velddriel is de man nogmaals meerdere malen geslagen en gestompt door één van de Poolse mannen. Hierbij heeft hij verwondingen aan zijn gezicht opgelopen.

Eén Poolse man is vrijgesproken, omdat de rechtbank niet bewezen vindt dat de man enige uitvoeringshandeling heeft verricht.

De uitspraken worden later vandaag gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten