Naast uithuisplaatsing ook stok achter de deur voor 16-jarige jongen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Naast uithuisplaatsing ook stok achter de deur voor 16-jarige jongen
Arnhem, 29 juli 2014

De rechtbank Gelderland acht een straatroof, twee pogingen tot straatroof, een zedendelict, twee bedreigingen en een winkeldiefstal door een 16-jarige jongen bewezen. Eén van de bedreigingen is geuit via Twitter.

​Combizitting

Omdat er grote zorgen zijn over de ontwikkeling van de jongen, is tegelijk met de strafzaken een civiele procedure behandeld (een zogenaamde combizitting). Hierin is een ondertoezichtstelling en een machtiging tot uithuisplaatsing besproken. Deze verzoeken zijn allebei toegewezen, zodat er toezicht door een gezinsvoogd komt en de minderjarige in een instelling zal worden geplaatst.

Stok achter de deur

Deze civiele uitkomst wordt door de rechtbank zwaarwegend meegenomen in de beslissing in de strafzaak. Mede daarom krijgt de jongen een werkstraf van 80 uur opgelegd met een voorwaardelijke jeugddetentie van twee maanden, met aftrek van de tijd die hij al heeft doorgebracht in voorlopige hechtenis. Daarnaast is de bijzondere voorwaarde opgelegd dat de jongen zich moet houden aan de aanwijzingen van jeugdreclassering.

Uitspraken

Meest gelezen berichten