Nijmeegse bestraft voor mishandeling kinderen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmeegse bestraft voor mishandeling kinderen
Arnhem, 04 december 2015

De rechtbank heeft een 38-jarige vrouw uit Nijmegen veroordeeld voor bedreiging en mishandeling van haar kind(eren).

Mishandeling

De rechtbank vindt bewezen dat de vrouw, moeder van 6 kinderen, een van haar dochters heeft bedreigd met zware mishandeling en brandstichting. Daarnaast heeft de vrouw drie van haar kinderen gedurende een langere tijd mishandeld door hen te slaan, te stompen, te krabben en aan hun oren en haren te trekken. Bovendien heeft ze haar oudste zoon uit een raam op de eerste verdieping van haar woning geduwd, waardoor hij is gevallen en een voet heeft gebroken.
 

Corrigerende tik

De vrouw die de mishandelingen heeft ontkend, is eerder veroordeeld voor mishandelingen. Ze vertelde dat haar handelen moet worden gezien als ‘corrigerende tik’. Maar dat vindt de rechtbank niet aannemelijk gelet op de verklaringen van onder meer de kinderen.

De straf

De rechtbank heeft de vrouw een gevangenisstraf opgelegd van 270 dagen waarvan 267 dagen voorwaardelijk. Ook moet de vrouw een werkstraf verrichten van 120 uur. De rechtbank heeft aan de voorwaardelijke gevangenisstraf voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden houden onder meer in dat zij zich voor haar problematiek moet laten behandelen bij een ambulante forensische zorginstelling.
De rechtbank vindt daarbij van belang dat de vrouw de tijd krijgt zich te richten op de behandeling en zich te ontwikkelen zodat de onmacht die zij tot nu toe regelmatig voelde wordt omgebogen.

Een hogere straf vindt de rechtbank niet in het belang van de vrouw noch van haar kinderen. De rechtbank heeft wel bepaald dat de (bijzondere) voorwaarden direct ingaan.

Volledige uitspraak

Meest gelezen berichten