Nijmeegse veelpleger veroordeeld tot gevangenisstraf en tbs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmeegse veelpleger veroordeeld tot gevangenisstraf en tbs
Arnhem, 28 juni 2017

De rechtbank veroordeelde een 39-jarig man uit Nijmegen tot een gevangenisstraf van 21 maanden en tbs met voorwaarden. De man krijgt deze straf voor het plegen van een grote reeks van strafbare feiten, waaronder de bedreiging van een agent, een poging tot overval en een nachtelijke woninginbraak.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Uit deskundigenrapporten blijkt dat de man tijdens de strafbare feiten verminderd toerekeningsvatbaar was. Hij heeft een strak hulpverleningskader nodig om te voorkomen dat hij in herhaling valt. Daarom let de rechtbank de man naast de gevangenisstraf tbs met voorwaarden op. Deze maatregel gaat direct in.

Ontzegging rijbevoegdheid

De man bedreigde de agent met behulp van zijn auto. Daarnaast verliet de man ook de plaats van een ongeval, dat door hem zelf was veroorzaakt. Voor deze feiten legt de rechtbank de man een ontzegging van de rijbevoegdheid van 3 jaar op.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan 3 van de slachtoffers van zijn strafbare gedrag een schadevergoeding van in totaal ruim 2500 euro betalen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten