Nijmegenaar (76) veroordeeld voor cocaïne dealen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar (76) veroordeeld voor cocaïne dealen
Arnhem, 19 oktober 2017

Een 76-jarige man uit Nijmegen heeft ruim 1 jaar lang cocaïne gedeald vanuit zijn woning. Daarnaast had hij peperspray en een stroomstootwapen in zijn bezit. De rechtbank legde hem hiervoor een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, op.

De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van anonieme meldingen. De man startte met de handel om in zijn eigen verslaving te voorzien. Met de handel veroorzaakte de man overlast in zijn buurt en heeft hij bijgedragen aan het in stand houden van de verslaving van anderen. Daarnaast had hij in zijn woning pepperspray en een stroomstootwapen liggen, naast een grote hoeveelheid cocaïne.

Gezondheid en hoge leeftijd

De gezondheid van de man is in het afgelopen half jaar ernstig achteruit gegaan. Het is een man van hoge leeftijd die hulp nodig heeft. Anderzijds bagatelliseert hij de feiten en zijn verslaving.

De eis van de officier van justitie - een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk - is gezien de ernst van de feiten begrijpelijk. De rechtbank vindt echter dat de persoonlijke omstandigheden van de Nijmegenaar zwaar wegen. Daarom legde de rechtbank een groot deel van de straf voorwaardelijk op. Aan dit voorwaardelijke deel zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld, waaronder een meldplicht en een ambulante behandeling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten