Nijmegenaar bestraft voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar bestraft voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval
Arnhem, 16 mei 2014

Een 61-jarige man uit Nijmegen is door de rechtbank voor het veroorzaken van een verkeersongeval veroordeeld tot het verrichten van een taakstraf van 240 uren, betaling van een geldboete van € 1.000,- en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 24 maanden waarvan 18 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren.

Oranje

De man heeft, toen hij bij het naderen van de kruising van het Keizer Traianusplein en de Nieuwe Ubbergseweg zag dat het verkeerslicht oranje licht uitstraalde, niet geremd om zijn auto tijdig tot stilstand te brengen. Maar in plaats daarvan heeft de man zijn snelheid verhoogd, is het verkeerslicht voorbij gereden en is aangereden tegen de overstekende fietser, die groen licht had. De fietser is hierdoor overleden.

Onvoorzichtig

Naar het oordeel van de rechtbank heeft de man daarmee bewust het risico genomen dat andere verkeersdeelnemers zich gelijktijdig met verdachte op het kruisingsvlak zouden begeven. De man heeft naar het oordeel van de rechtbank dermate onvoorzichtig gereden dat het aan zijn schuld is te wijten dat een ongeval is veroorzaakt waardoor het slachtoffer om het leven is gekomen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten