Nijmegenaar schuldig aan veroorzaken verkeersongeval in Ressen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar schuldig aan veroorzaken verkeersongeval in Ressen
Arnhem , 31 juli 2015

De rechtbank heeft aan een 25-jarige man uit Nijmegen een werkstraf van 120 uur en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 12 maanden opgelegd, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

De man heeft zich schuldig gemaakt aan het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval, met zwaar lichamelijk letsel van zijn passagier tot gevolg. Op 18 augustus 2014 is hij met zijn Peugeot in Ressen in een slip geraakt en is daardoor gebotst tegen 2 tegemoetkomende auto’s en een boom. Aan verdachte valt te verwijten dat hij na het drinken van alcohol met een te hoge snelheid heeft gereden, waardoor hij van zijn eigen weghelft is geraakt.

De rechtbank heeft verder rekening gehouden met de omstandigheid dat de man niet eerder voor soortgelijke feiten in het verkeer is veroordeeld, dat hij zelf ook fors letsel bij het ongeval heeft opgelopen en ten slotte dat hij zelf contact heeft gezocht met het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten