Nijmegenaar veroordeeld voor bedreiging en vernieling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar veroordeeld voor bedreiging en vernieling
Arnhem, 13 juni 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 32-jarige man uit Nijmegen voor vernieling en het bedreigen van zijn ex-partner. Hij kreeg een celstraf van 8 weken, waarvan 6 voorwaardelijk.

De man bedreigde zijn ex-partner tussen april en december 2016 via Whatsapp met de dood en met brandstichting. Ook dreigde hij hun zoontje om het leven te brengen.

Vordering tenuitvoerlegging eerdere voorwaardelijke straf afgewezen

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie had daarnaast gevorderd dat een eerder voorwaardelijk opgelegde straf ten uitvoer zou worden gelegd. De rechtbank wees deze vordering af, omdat een detentie de behandeling van de man zal doorkruisen.

Bijzondere voorwaarden

In de persoonlijke omstandigheden van de Nijmegenaar ziet de rechtbank aanleiding aan de voorwaardelijke straf bijzondere voorwaarden te verbinden. Zo zijn er onder andere een contactverbod, een locatieverbod met elektronisch toezicht en een ambulante behandeling aan deze straf gekoppeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten