Nijmegenaar veroordeeld voor bezit machinepistool en patronen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar veroordeeld voor bezit machinepistool en patronen
Arnhem, 09 augustus 2016

De rechtbank veroordeelde een 24-jarige man uit Nijmegen tot een gevangenisstraf van 360 dagen, waarvan 344 voorwaardelijk, en een werkstraf van 180 uur. De man heeft een gevonden machinepistool en een groot aantal patronen in zijn bezit gehouden.

Gevoelens van onrust in de samenleving

De man heeft een zeer schadelijk wapen - een mitrailleur van het type Stengun - en 48 patronen in zijn bezit gehad.  Dit is een ernstig feit waartegen streng moet worden opgetreden. Het gedrag van de man brengt gevoelens van onrust teweeg in de samenleving.

Persoonlijke omstandigheden

Bij de Nijmegenaar is ADHD, vastgesteld. Daarnaast heeft hij een onvolledige gewetensontwikkeling en beschikt hij over onvoldoende vaardigheden om situaties tijdig te beoordelen. Kijkend naar deze persoonlijke omstandigheden ziet de rechtbank aanleiding om een aantal voorwaarden aan de voorwaardelijke gevangenisstraf te verbinden. Deze voorwaarden houden in dat de man zich dient te melden bij de reclassering en mee moet werken aan een gedragsinterventie, een behandeling en urinecontroles op middelengebruik.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten