Nijmegenaar veroordeeld voor diefstal mobiele telefoons

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar veroordeeld voor diefstal mobiele telefoons
Arnhem, 23 augustus 2016

De rechtbank veroordeelde een 41-jarige man uit Nijmegen die zich schuldig maakte aan het plegen van meerdere diefstallen van mobiele telefoons en een auto-inbraak. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 365 dagen, waarvan 323 voorwaardelijk opgelegd.

De man heeft zijn slachtoffers in Nijmegen op straat vanuit zijn auto aangesproken en hen gevraagd een adres op hun mobiele telefoon op te zoeken. Op het moment dat de slachtoffers de route op hun mobiele telefoon toonden pakte de man de telefoon af en reed vervolgens hard weg. Ook sloeg de Nijmegenaar een autoruit in en stal een tas met geld en goederen uit die auto.

Financieel gewin

De rechtbank rekende het de man aan dat hij op een ernstige wijze misbruik maakte van de behulpzaamheid van mensen. Hij handelde kennelijk alleen uit overwegingen van financieel gewin en stond daarbij niet stil bij het ongemak en de angst die hij teweeg bracht bij de slachtoffers.

Voorwaarden

Kijkend naar de persoonlijke omstandigheden van de man zag de rechtbank aanleiding om de proeftijd op 3 jaar te bepalen. Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn een aantal voorwaarden verbonden, waaronder de verplichting om het verblijf in een Forensische Verslavingskliniek - waar de man eerder dit jaar was opgenomen - voort te zetten. Daarnaast moet de Nijmegenaar op den duur meewerken aan een resocialisatietraject. Ook wordt hem verboden om harddrugs en alcohol te gebruiken, waarbij urinecontroles worden uitgevoerd om dit te controleren.

Tot slot moet de man aan 2 slachtoffers schadevergoedingen van respectievelijk 163,20 en 296 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten