Nijmegenaar veroordeeld voor gooien helm naar agent

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar veroordeeld voor gooien helm naar agent
Arnhem, 27 mei 2016

De rechtbank veroordeelde een 20-jarige man uit Nijmegen voor poging tot zware mishandeling, bedreiging en heling. Hij kreeg een gevangenisstraf van 8 maanden opgelegd, waarvan 2 voorwaardelijk. Bovendien werd de Nijmegenaar veroordeeld tot het verrichten van een werkstraf van 240 uur. 

Achtervolging

De man heeft - terwijl hij als een passagier op een scooter zat - moedwillig een helm gegooid naar een motoragent die hen achtervolgde. Dit vond plaats in de bebouwde kom, in een straat met geparkeerde auto’s en lantaarnpalen. Voor de agent is het goed afgelopen in die zin dat hij de helm heeft kunnen ontwijken en niet gevallen is, maar de gevolgen hadden vele malen ernstiger kunnen zijn.

Bedreiging en heling

Daarnaast heeft de Nijmegenaar zijn ex-vriendin bedreigd. Zo maakte hij een gooiende beweging met een baksteen en heeft haar via Whatsapp-berichten gezegd dat hij een steen tegen haar hoofd of door de ruit zou gooien.

Lager dan eis

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf voor de duur van 15 maanden geëist. De straf valt anders uit omdat de rechtbank de Nijmegenaar heeft vrijgesproken van poging tot doodslag.

Tenslotte moet de man een schadevergoeding betalen aan de agent.

Uitspraken

Meest gelezen berichten