Nijmegenaar veroordeeld voor lastig vallen ex

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar veroordeeld voor lastig vallen ex
Arnhem, 26 april 2016
De rechtbank veroordeelde een 37-jarige man uit Nijmegen voor belaging, bedreiging en afpersing van zijn ex-vriendin. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Daaraan zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Ook moet de man een werkstraf van 180 uur verrichten.

Beëindigde relatie

De man heeft in een periode van mei 2015 tot en met januari 2016 zijn ex-vriendin belaagd, bedreigd, afgeperst en afgedreigd. De man kon het niet verkroppen dat zij de relatie had beëindigd en dat het contact met zijn kinderen niet verliep zoals hij wenste. Door de duur, de frequentie, hardnekkigheid en intensiteit waarmee hij haar lastigviel - soms tot wel 250 keer per dag - heeft hij een forse inbreuk gemaakt op haar persoonlijke levenssfeer. Zelfs nadat de man was aangehouden voor stalking ging hij onverstoord verder. Dit heeft veel angst bij zijn ex-vriendin veroorzaakt. De man lijkt de oorzaak van zijn handelen slechts te zoeken in zijn psychische gesteldheid en het gedrag van zijn ex-vriendin. Hij toont geen inzicht in de laakbaarheid van zijn eigen handelen. Ook toont hij geen berouw. Dit baart de rechtbank grote zorgen. De rechtbank heeft in de strafmaat rekening gehouden met de psychische problematiek die bij de man speelt.

Contactverbod

Daarnaast legde de rechtbank een contactverbod van 2 jaar aan de man op. Elke overtreding hiervan levert de man 1 week gevangenisstraf op. Tot slot moet de man een schadevergoeding van 3.135 euro aan zijn ex-vriendin betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten