Nijmegenaar veroordeeld voor poging zware mishandeling tijdens Zomerfeesten in Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar veroordeeld voor poging zware mishandeling tijdens Zomerfeesten in Nijmegen
Arnhem, 28 maart 2017

Een 28-jarige man uit Nijmegen heeft zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling en het in beschonken toestand en zonder rijbewijs rijden op een snorfiets. De rechtbank veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 210 dagen, waarvan 106 dagen voorwaardelijk. Daarnaast kreeg de man ook een werkstraf van 120 uur en een geldboete van 350 euro opgelegd. Ook kreeg de man een reclasseringstoezicht opgelegd, met onder andere de bijzondere voorwaarde dat hij een behandeling moet volgen voor zijn impuls- en agressieregulatie.

Ernstig letsel

Op 21 juli 2016 heeft de man - terwijl hij onder invloed van alcohol en harddrugs was - het slachtoffer meermalen geslagen. Hij heeft onder andere met een (kapotgeslagen) bierfles op het hoofd en tegen de rug geslagen. Hierbij liep het slachtoffer ernstig letsel op. Zo had hij een grote hoofdwond en een wond op de rug - die allebei zijn gehecht - en een gebroken kaak. Daarnaast heeft het voorval een grote psychische impact gehad op het slachtoffer.

Rijden onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs

Paleis van justitie in Arnhem

De rechtbank rekende het de man aan dat hij door zo te handelen ernstig inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Daarnaast pleegde hij het feit op de openbare weg tijdens een druk bezocht evenement, namelijk de Zomerfeesten in Nijmegen. De Nijmegenaar maakte zich voorafgaand aan de mishandeling ook schuldig aan het rijden op een snorfiets op de openbare weg onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs. De rechtbank heeft bij de strafbepaling rekening gehouden met het advies van de deskundige om de man als verminderd toerekeningsvatbaar te beschouwen.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 1.600 euro betalen aan het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten