Omgooien kinderwagen met baby in Eerbeek niet bewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Omgooien kinderwagen met baby in Eerbeek niet bewezen
Zutphen, 01 mei 2015

De rechtbank spreekt een 27-jarige man uit Eerbeek vrij van de mishandeling van het 10 maanden oude zoontje van zijn toenmalige vriendin. De man wordt wel veroordeeld tot een grotendeels voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 80 uur, voor het ernstig mishandelen van zijn toenmalige vriendin en het vernielen van een aantal goederen.

Omgooien kinderwagen met 10 maanden oude baby

De man werd verdacht van het omgooien van een kinderwagen met daarin een 10 maanden oude baby. De rechtbank heeft vastgesteld dat de kinderwagen inderdaad is omgevallen, maar er is onvoldoende bewijs dat de verdachte deze kinderwagen zou hebben omgegooid. De man wordt van dit feit dan ook vrijgesproken.

Ernstige mishandeling toenmalige vriendin

De man wordt wel veroordeeld voor het ernstig mishandelen van zijn toenmalige vriendin en het vernielen van een kinderwagen, kinderstoel en laptop van deze vriendin.

Opgelegde straffen

De man wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 dagen, met aftrek van het voorarrest, waarvan 28 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Hij moet zich onder toezicht van de reclassering laten stellen en (agressie)behandelingen volgen.
Daarnaast is een werkstraf van 80 uur opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten