Onderhoudsmonteur veroordeeld voor betasten van klant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Onderhoudsmonteur veroordeeld voor betasten van klant
Arnhem, 09 februari 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 35-jarige man uit Winterswijk veroordeeld tot een werkstraf van 100 uren voor aanranding van een vrouw. Als de man deze werkstraf niet uitvoert, moet hij 50 dagen de cel in.

Betasten

De man heeft tijdens zijn werk als onderhoudsmonteur een klant in haar woning betast aan haar borst, been en heup en haar in de nek gezoend. De man probeerde de vrouw te versieren. De vrouw had echter aangegeven dat ze niet gediend was van het gedrag van de man en daar heeft de man niet naar geluisterd.

Inbreuk op lichamelijke integriteit

Met zijn betastingen maakte de man een inbreuk op de lichamelijke integriteit van de vrouw, die er bovendien op mocht vertrouwen dat een onderhoudsmonteur, die ze in haar woning toeliet, niet tot dergelijk gedrag zou overgaan. De man had zich moeten onthouden van elke vorm van lichamelijk contact.

Geen kwade bedoelingen

De rechtbank neemt aan dat de man dacht dat hij aan het flirten was en geen kwade bedoelingen had. De man heeft bij de politie erkend dat hij te ver is gegaan en gezegd dat hij spijt had. Ook neemt de rechtbank mee in haar overweging dat het een oud feit betreft.

De rechtbank acht om genoemde redenen de door de officier van justitie nog geëiste voorwaardelijke gevangenisstraf niet nodig.

Uitspraken

Meest gelezen berichten