Onderzoek naar rijvaardigheid voor vrouw uit Wolfheze

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Onderzoek naar rijvaardigheid voor vrouw uit Wolfheze
Arnhem, 12 augustus 2014

De voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland bepaalt dat het CBR een onderzoek naar de rijvaardigheid van een vrouw uit Wolfheze mag afnemen.

Gevaarlijk rijgedrag

Het CBR heeft dit onderzoek aan de vrouw opgelegd, omdat er twijfel bestaat over haar rijvaardigheid. Deze twijfel is gebaseerd op een melding van de politie, die waarnam dat de vrouw slingerend reed en een stopteken van politie negeerde. Volgens de politie vertoonde de vrouw gevaarlijk rijgedrag. Dit riep bij de politie het vermoeden op dat de vrouw een gebrekkige rijvaardigheid bezit.

Bezwaar tegen opleggen rijvaardigheidsonderzoek

De vrouw heeft bezwaar gemaakt bij het CBR tegen het opleggen van het rijvaardigheidsonderzoek. Ze vroeg de voorzieningenrechter te bepalen dat ze niet aan het onderzoek hoefde mee te werken, tot het CBR haar bezwaar had behandeld. De rechter wees dat verzoek af.

Het opleggen van het onderzoek betekent niet dat de vrouw opnieuw rijexamen moet doen. Dat moet wel als de uitkomst van het onderzoek voor haar negatief is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten