Ontslag van alle rechtsvervolging en geldboete voor geweld in Westervoort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ontslag van alle rechtsvervolging en geldboete voor geweld in Westervoort
Arnhem, 16 december 2014

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een man van 21 jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf en een geldboete van 300 euro voor een vechtpartij op 28 september 2013 in Westervoort. De straf voor het slaan van zijn slachtoffer is aanmerkelijk lager dan de straf die door de officier van justitie was geëist. Hoewel er weliswaar strikt genomen sprake is van openlijke geweldpleging, kan deze zaak niet worden vergeleken met de andere zaken met geweld in het uitgaansleven die de rechtbank doorgaans onder ogen krijgt. Het geweld bestond uit enkele ‘droge’ klappen en ook het slachtoffer heeft zich niet onbetuigd gelaten.

Een man van 19 jaar uit Arnhem die ook terecht stond voor geweld in diezelfde ruzie is ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat de man heeft gehandeld uit noodweer. De schop die de man aan het (hetzelfde) slachtoffer heeft gegeven was volgens de rechtbank gerechtvaardigd gezien de situatie. Hij heeft dit gedaan om zijn vriend te beschermen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten