Onvoldoende bewijs voor schuld aan verkeersongeval Elburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Onvoldoende bewijs voor schuld aan verkeersongeval Elburg
Zutphen, 03 november 2017

De rechtbank spreekt een 58-jarige vrouw uit Elburg vrij van betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval in haar woonplaats. Hiervoor is onvoldoende bewijs.

Op 16 februari 2016 hoorde de vrouw een klap nadat ze een voorrangsweg had overgestoken. Daarna zag ze het slachtoffer, een 74-jarige fietser, op de grond liggen. De vrouw zegt dat ze niet weet of ze de fietser geraakt heeft. Haar auto en de fiets van het slachtoffer hadden nauwelijks schade. Onderzoek op de plaats van het ongeval werd belemmerd, omdat omstanders de fiets van het slachtoffer hadden verwijderd en de vrouw haar auto in een parkeerhaven had gezet. Dit alles gebeurde voordat de politie ter plaatse was. Ook zijn er geen getuigen van het ongeval.

Geen wettig en overtuigend bewijs

Op basis van het voorgaande valt niet te bewijzen dat er een botsing of aanrijding heeft plaats plaatsgevonden tussen de vrouw en het slachtoffer. Ook kan niet wettig en overtuigend worden bewezen dat het slachtoffer ten val is gekomen door een (strafrechtelijke verwijtbare) gedraging van de vrouw. Ze wordt daarom vrijgesproken van de tenlastegelegde feiten.  

Uitspraken

Meest gelezen berichten