Onvoldoende bewijs: vrijspraak 'steekincident' Oldebroek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Onvoldoende bewijs: vrijspraak 'steekincident' Oldebroek
Zutphen, 08 februari 2016

Volgens de rechtbank kan niet wettig en overtuigend worden bewezen dat een 44-jarige man uit Biddinghuizen het slachtoffer met opzet in de buik heeft gestoken. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van de ten laste gelegde feiten.

Melding

De man uit Biddinghuizen en het slachtoffer raakten op 24 juli 2015 in een worsteling. Diezelfde avond kwam er bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat een persoon in zijn buik was gestoken in een café in Oldebroek. De man ontkent dat hij het slachtoffer bewust heeft gestoken of geraakt met een mes.

Geen uitsluitsel

Boekenplank met boeken over strafrecht

Het staat vast dat het slachtoffer die bewuste avond op enig moment gewond is geraakt en dat er sprake was van een steekverwonding in zijn buik. Uit de inhoud van het dossier is niet vast komen te staan op welk moment, op welke wijzen en op welke wijze het slachtoffer gewond is geraakt. Uit de verklaringen van verdachte, het slachtoffer en meerdere getuigen kan worden afgeleid dat het slachtoffer met de man heeft geworsteld, dat verdachte tijdens deze worsteling vanwege zijn werkzaamheden een mes in zijn hand had en dat dit mes hem op enig moment afhandig is gemaakt. Maar niemand heeft verklaard te hebben gezien dat de man het slachtoffer met een mes heeft gestoken. Weliswaar is aannemelijk dat Van de Kamp tijdens de worsteling met dit mes is geraakt, maar de verklaringen en de overige inhoud van het dossier bieden geen uitsluitsel over de vraag of de Flevolander het slachtoffer met opzet al dan niet in voorwaardelijke zin met een mes heeft gestoken.

De rechtbank is daarom van oordeel dat het dossier onvoldoende wettig en overtuigend bewijs bevat om te komen tot een bewezenverklaring.

Uitspraken

Meest gelezen berichten